Tijdelijke brug

Wilt u een tijdelijke brug huren voor uw bouw-, of restauratiewerkzaamheden? Heeft u een noodbrug nodig om vervoer van de ene naar de andere zijde mogelijk te maken? Dan kiest u voor Delta Pontons. Wij leveren tijdelijke bruggen, geven persoonlijk advies en verzorgen een vakkundige installatie!

Waarom een tijdelijke brug huren?

Een tijdelijke brug huren is dé oplossing voor situaties waarin de overgang van A naar B voor een lange of kortere periode wordt belemmerd. Bijvoorbeeld vanwege het vervangen van een bestaande brug of vanwege restauratiewerkzaamheden. U kunt ook een tijdelijke brug huren om lastige plaatsen bereikbaar te maken of om zwaar bouwverkeer op te vangen die de ‘normale brug’ niet kan passeren. Een tijdelijke brug wordt ook regelmatig gebruikt als fietsbrug tijdens een omlegging of als tussenoplossing als de nieuwe brug er nog niet is. Zo’n zogeheten ‘noodbrug’ kan 3 tot 18 meter lang zijn en is voorzien van een reling aan beide zijden. De brug kan naar wens worden samengesteld op basis van pontons. Zo is de noodbrug ook geschikt voor bouwverkeer en andere zware objecten.

Mogelijkheden van tijdelijke brug

Een tijdelijke brug is in veel verschillende variaties leverbaar. Allereerst is er de zogeheten loopbrug of voetgangersbrug. Zo’n brug is met name bedoeld voor het oversteken van bijvoorbeeld een sloot of een sleuf. U kunt de loopbrug ook gebruiken om een woonboot of drijvend platform bereikbaar te maken. Een andere mogelijkheid is de fietsbrug. Dit type noodbrug wordt veelvuldig ingezet als noodvoorziening bij infraprojecten, bijvoorbeeld bij werkzaamheden aan de vaste brug of als omleidingsroute over het water. Ook een autobrug behoort tot de mogelijkheden. Hierbij kunt u kiezen voor een tijdelijke brug die geschikt is voor auto’s, maar bijvoorbeeld ook voor vrachtauto’s. Een tijdelijke brug huren voor zwaar werkverkeer? Dan realiseren wij een speciale noodbrug met pontons voor u. Hiermee vergroot u de toegankelijkheid van een infraproject en kunt u eenvoudig uw materieel en bouwmateriaal afvoeren.

Daarom huurt u een tijdelijke brug bij ons!

Een tijdelijke brug huren bij Delta Pontons is een verstandige keuze. Bij ons bent u verzekerd van harde werkers met jarenlange ervaring in de realisatie van tijdelijke bruggen en noodbruggen. Bij het aanleggen van een noodbrug gebruiken wij eigen koppelpontons en diverse praktische hulpstukken. Een veel gebruikt hulpstuk bij het aanleggen van een tijdelijke brug is de uitklapbrug. Met dit hulpstuk kunnen we hoogteverschillen op een eenvoudige manier oplossen. Kiest u voor ons, dan bent u verzekerd van volledige ontzorging: van transport en montage tot de realisatie van betrouwbare op- en afritten en de verwijdering van uw tijdelijke brug. Veiligheid en vakkundige montage staan bij ons altijd voorop.

Technische gegevens

We leveren tijdelijke bruggen in lengtes van 8, 12, 14, 15 en 16 meter. Het is mogelijk om tijdelijke bruggen aan elkaar te koppelen.

Tijdelijke brug 8 meter

Lengte 8.000 mm
Breedte 1.500 mm
Dikte 300 mm
Staalkwaliteit S355

Tijdelijke brug 12 meter

Lengte 12.000 mm
Breedte 1.200 mm
Dikte 300 mm
Gewicht circa 5.000 kg
Staalkwaliteit S355

Tijdelijke brug 14 meter

Lengte 14.000 mm
Breedte 1.200 mm
Dikte 300 mm
Gewicht circa 5.800 kg
Staalkwaliteit S355

Tijdelijke brug 15 meter

Lengte 15.000 mm
Breedte 1.220 mm
Dikte 300 mm
Gewicht circa 7.200 kg
Staalkwaliteit S355

Tijdelijke brug 16 meter

Lengte 16.000 mm
Breedte 1.220 mm
Dikte 300 mm
Gewicht circa 7.800 kg
Staalkwaliteit S355

Onze voordelen op een rij

  • ✔ Sterk & degelijk
  • ✔ Snelle levering
  • ✔ Vakkundige montage
  • ✔ Sterke focus op veiligheid
Delta Pontons